Lueskelin tuossa hieman erään tuttavan hääblogia ja iski kauhea paniikki kun ei ole omaa! Olen kyllä kirjoitellut eräällä foorumilla "omaa" hääketjua, lähinnä listaillut ylös asioita joita olen tehnyt. Tunteakseni oloni siis aikaansaavaksi. Tajusin kuitenkin tuttavan blogia lukiessani, että tämä blogaaminen on oiva tapa säästää kaikki häiden järjestelyyn liittyvät muistot sellasina, kuin ne kullakin hetkellä oikeasti ovat olleet. Kun joku ehkäpä ensik kesäksi häitään suunnitteleva elokuun jälkeen tulee minulta kysymään, mistä tilasin servetit tai kuinka paljon rahaa kului kutsukortteihi, en varmaan edes halua ajatella moisia asioita. Mutta tällöin voin ohjata tämän ihmisen tähän blogiin, josta hän voi yksityiskohtaisesti lukea kaikki nämä tiedot niin ajankohtaisina kuin ne ovat.

Jotkut myös kertovat pitävänsä hääblogia sukulaisia ja ystäviä varten, virittääksensä vieraansa häätunnelmaan jo ennen h-hetkeä. Niin myös tuttavani, sillä hääblogista mainittiin heidän hääsivuillaan. Itse en ole vielä päättänyt toimintatapaani, sillä minusta tuntuu että tieto siitä että sukulaiset ja ystävät lukisivat tätä ajankohtaisesti saattaisi vaikuttaa liikaa blogin sisältöön ja kirjoitustapaan. Ehkä kirjoitan tätä jonkin aikaa ja vasta sitten julkaisen sen myös tutuille. Siihen asti lukekoot tätä kaikki ne tuntemattomat hääblogiseuraajat jotka nyt sattuvat tänne eksymään.

Myös yksi syy miksen ole vielä tällaista blogia aloittanut, ja miksi nytkin harkitsin paljon aloitanko ollenkaan oli se, että tämäkin vie aikaa. Etenkin nyt kun järjestelyt alkavat olla kriittisimmillään, on hieman hassua kuluttaa osa siitä ajasta sen julkikertomiseen, mitä oikeastaan pitäisi tehdä kirjoittamisen sijaan. Päädyin kuitenkin siihen, että jälkikäteen ja varmasti myös järjestelyaikana blogin hyöty ja ilo tulee olemaan ajanhukkaa tärkeämpää. Ehkä tätä on kiva sitten lueskella vaikkapa vuoden päästä, tai kun joku tuttava on taas menossa naimisiin.

Alkuun taitaa kirjoittaminen mennä sen kertaamiseen, mitä on jo tehty, mutta eiköhän tässä pian pääse jo panikoimaan ajankohtaisiakin aiheita.