Tähän asti asiat ovat tuntuneet menevän aika hyvin ja kaikenlaisia juttuja ollaan saatu järkättyä ja hankittua. Nyt kuitenkin kun häihin alkaa olla enää ripaus päälle kuukausi, niin ongelmia alkaa tipahdella.

Kampaaja
Ensinnäkin heräsin vasta noin viikko-pari sitten siihen, että minulla ei ole vielä kampaajaa. Olen soitellut lähitienoon kampaamoita läpi ja lähes kaikissa tuntuu vastaus olevan "kyllä, teemme hääkampauksia mutta olemme sitten kaikki kesälauantain kiinni". Siis millonkas ne niitä hääkampauksia tekee jos ei kesälauantaisin?! Ne paikat joista tuli toisenlainen vastaus, se oli tietenkin "ai mutta meillähän on jo tuona viikonloppuna toinen morsian täällä". Lähimmäs pääsin kysyttyäni apua kaasolta jonka luottokampaaja majailee nykyään suht lähellä. Sieltä vastaukseksi kuitenkin tuli "minulla on vain yksi viikko lomaa tänä kesänä ja se on juuri silloin", no tottakai! =P Nyt alkaa olla pieni paniikki kampauksen suhteen, kun sen lisäksi että taidan olla aika myöhässä liikkeellä, niin pitäisi vielä jotenkin olla hajua siitä millaisen kampauksen haluaisin ja sitten vielä meikit! Moneltakaan kampaajalta ei suoraan saa meikkejä enkä tiedä luotanko kehenkään ystäväänkään riittävästi antaakseni meikata.. Itse en osaa senkään vertaa =P Tämä on kuitenkin ongelma, joka pitäisi ratkaista aikalailla heti. Enää ei ole aikaa haahuilla ja miettiä että ehtiihän tässä vielä..

Sateenvarjot
Toinen, pieni ongelma on tilaamani sateenvarjot. Tilasin kaksi varjoa n. puolitoista kuukautta sitten ulkomaisesta hääsateenvarjokaupasta. Varjoja ei vaan ole kuulunut joten tiedustelin nyt niiden perään. Vastaukseksi sain että toinen varjoista on lopullisesti loppu mutta haluanko edelleen sen toisen. No kiitoksia että ilmoititte heti ettekä antaneet minun odottaa lähettämättöämiä sateenvarjoja turhaan! En edes tiedä kumpi varjoista oli se jota ei enää saa, mutta tuurillani varmasti se, joka oli erikoisempi ja kivempi. Odotan edelleen vastausta myyjältä.

Kylmäkaappi
Seuraava ongelma liittyy juomien kylmäsäilytykseen juhlapaikalla. Haluaisimme kylmäkaapin paikalle ja olenkin tiedustellut sellaista jo aikaa sitten ,kahdestakin paikasta, mutta toisessa hinta oli turhan kova ja toisessa kuljetusmaksut mikäli kuljetus tapahtuu viikonlopun aikana. Juhlapaikalta pitää kuitenkin olla sunnuntaina poissa jo kello 12 joten tiedustelin olisiko mahdollista säilyttää kaappia vielä maanantaiaamuun. Vasta nyt yli viikko ja peräänhuutelun jälkeen sieltäkään vastattiin, ja tietenkin kieltävästi. Lähetin vielä uuden (maanittelu)viestin ja nyt odottelen uutta vastausta.. Tällä välillä varmaan nuo mahdolliset kaapitkin ovat jo menneet, mutta sitä en ole vielä uskaltanut kysyä =/

Korut
Tuskaa tuottaa myös hääkorut. Olen jo aikaa sitten ihastunut hieman erikoisempiin "haltiamaisiin" koruihin, eli tiaraan joka laskeutuu otsalle ja niskan ympäri kietoutuvaan kaulakoruun. Olen tiedustellut kuvia ja hintoja myyjältä mutten ole missään vaiheessa päättänyt mitä teen, sillä kyseiset korut ovat hyvinkin kalliita ja ne tehdään tilauksesta käsityönä. Minua on pelottanut niiden olevan liian "cosplay"-henkiset, mutta toisaalta haluaisin yllättää hieman fantasiainnokkaan mieheni koruvalinnallani. Olen kamppaillut ajatuksen kanssa nyt niin kauan, että alkaa olla todella myöhä tilata niitä. Aikaisemin olisin saanut postituksenkin halvemmalla. Laitoin juuri myyjälle ison nipun kysymyksiä, perään vielä pari lisää ja nyt on jonkunlainen kuva muodostunut siitä ,minkä tarjotuista malleista mahdollisesti ottaisin. Vieläkään en ole aivan varma, sillä näillä näkymin korut tulisivat maksamaan enemmän kuin hääpukuni. Villen kanssa asiasta juteltuani kuitenkin hän oli sitä mieltä, että kalliit hääkorut ovat oikein hyvä lahja tulevalle tyttärellemme (tai mahdollisesti kummitytyölle) jossain vaiheessa =P Yritän lohduttautua tähän ajatukseen ja olla ajattelematta koruja täysin osana hääbudjettia.. Mutta hinta-arvion saatuani tiedän paremmin, kannattaako. Toinen vaihtoehtoni on ostaa erittäin halvat rihkamakorut, sillä oikeasti minulle ei ole niin justiinsa ovatko korut aitoja tai kalliita, kunhan näyttävät hienoilta. Mutta kun nuo kalliit korut myös näyttävät..

Hääauto
Olen myös puolitosissani haaveillut Corvetesta hääautona. Olen oikeastaan haaveillut Corvetesta ylipäätään, mutta olen ajatellut häiden olevan hyvä tekosyy Corvetella ajamiseen. Corveten löytäminen hääautoksi on kuitenkin yllättävän hankalaa, ja yksikin paikka josta sellainen piti ehkä tänä kesänä saada ilmoitti ettei auto ole tänä vuonna valikoimissa. Toisaalta, jos ostan nuo kalliit korutkin niin voin hyvin jättää auton väliin. Ostan sen Corveten sitten itselleni myöhemmin ;) Ajatusta puoltaa myös se, että mikäli en itse olisi ostanut vuosi sitten hopean väristä vuoden 2008 Mazda6:sta, olisi myös sellainen yhtenä unelmanani tullut hyvin kyseeseen hääautoksi! Auto on kaunis, oikean värinen (teemana liila, valkoinen ja hopea) ja yksi (toteutuneista) unelmistani. Tuntuu kuitenkin että oma auto olisi hieman liian arkinen hääautoksi, etenkin kun tuntuu että ihmiset saattavat odottaa minulta jotain erikoista =P

Jatkopaikka
Myöskään jatkopaikan suhteen emme ole saaneet juuri mitään aikaan. Tiedustelin asiaa Teatterista ja olivat kyllä ystävällisiä mutta sielläkin pitäisi olla jatkamassa jo reilusti ennen puoltayötä, kun taas itse haluaisin nauttia juhlapaikasta mahdollisimman viimeiseen asti, kun siellä kuitenkin saa kahteen asti olla. Olisi hieman sääli lähteä jo vaikka puoli yksitoista pois, kun olemme varanneet paikan jossa saa kahteen asti olla. Tähän liittyen myös bussikyydityksen hommaaminen on hieman vaiheessa, sillä sunnuntain puolella bussikuljetus tulee jonkin verran tyyriimmäksi kuin ennnen puoltayötä. Kaikki ulkoiset paineet vihjaisivat että juhlapaikalta kannattaisi lähteä ennen kahtatoista, mutta itse en haluaisi. Useat häät ovat loppuneet hieman "kesken" ja tuntuu etenki ntyperältä lähteä kalliiseen ravintolaan "kesken kaiken" kun juhlapaikalla varmasti riittäisi tuskalla rahtaamiamme viinaksia sekä juuri sellaista musiikkia kuin haluaa. Oikeastaan haluaisin perua koko jatkopaikka-ajatuksen, sillä parhaat bileet ovat yleensä kotibileet, ja tuolla se saisi jatkua jopa kahteen asti =)

Catering
Yksi pienoinen hiipivä kysymysmerkki on myöskin varaamamme catering. Tiedustelin vielä syksyllä että oliko tämä varaus nyt aivan ok ja sieltä vastattiin että kaikki kunnossa ja palataan asiaan kesällä. Cateringistä ei ole kuulunut mitään, eikä edes sen jälkeen kun noin viikko sitten pistin sinne viestiä.. Alkaa tässä hieman sekin asia pelottaa, mutta pitänee vaan koittaa lähetellä sinnekin lisää viestejä ja soitella. Peukut pystyyn..

Häähukkuminen
Kaiken keskeneräisen, unohtelun ja mönkään menon keskellä onnistun kuitenkin säännöllisin väliajoin hukkumaan häämaailman syövereihin. Netin erilaisia häätavarasivustoja selaillessa vierähtää tunti jos toinenkin ja selain täyttyy kymmenistä avoimista välilehdistä (joita hyvä jos muistaa enää myöhemmin katsella ja lopullisia ostopäätöksiä tehdä). Äskenkin selasin aivan loistavaksi osoittautunutta aliexpress.com -sivustoa ja löysin taas kasapäin kaikkea kivaa. Tällä kertaa ainakin koruja ja saippuakuplapulloja.. Testasin kyseistä myyntikanavaa aikaisemmi nja tilasin useita tuotteita enkä ole katunut. Kaikki tilaukseni tulivat sellaisina kuin halusin (esimerkiksi ilmapallojen värilajitelmat olivat valkoisia ja liiloja mitä halusin, kun jossain muualla pitäisi tilata erikseen kyseiset värit) ja erittäin nopeasti ainakin suhteutettuna luvattuun 15-60 päivään. Osassa ei kyllä tainnut mennä edes tuota 15 päivää =) Lisäksi mistään mitä tilasin ei mennyt minkäänlaisia postikuluja, ja koska kaikki tuotteet saapuivat erillisissä paketeissa (ja olivat älyttömän halpoja), ei myöskään tulleja tarvinnut maksaa. Ainoat miinukset tuossa ovat se, että koska kaikki paketit saapuvat erikseen, olen ravannut postissa lähes päivittäin noutamassa niitä (ja ei, en todellakaan malta odottaa muutamaa päivää ja hakea sitten muutamaa pakettia kerrallaan, jos pakettikortti tulee niin sehän pitää hakea välittömästi! =P), ja lisäksi Villelle tilaamani muutaman euron paidat olivat hieman liian pieniä vaikka tilasin ne koossa XXL =P Kylläpä kiinalaiset ovat pieniä!

Tässä vaiheessa ei varmaan kannattaisi enää tilailla tuolta, sillä mikäli toimituksessa kestääkin se maksimiaika olen jo aivan liian myöhään liikkeellä. Silti kahlaan sivustoa läpi ja innostun millon mistäkin.. Periaatteessa tämän hukkumisreaktion takia en ole uskaltautunut vierailemaan naimisiin.infon hääfoorumilla. Joskus aiemmin olen lueskellut hääfoorumia ideamielessä, jopa kirjoitellut sinne vaikken ole ollut menossa naimisiinkaan, mutta nyt kun siitä olisi minulle selvää hyötyä, en jotenkin uskalla. Foorumi on niin valtava, asiaa (ja epäasiaa) on paljon ja tuntuu että sieltä saisi vain enemmän kysymyksiä kun vastauksia. Hääkrääsää tarjoavia nettikauppoja selatessa jokainen vastaantuleva idea on samalla vastaus. Foorumilla jokainen idea olisi vasta kysymys, johon joutuisin sitten etsimällä etsimään vastauksen. Lisäksi senkin kohdalla jotenkin pelkään, että joku tunnistaa minut ja kirjoitteluni. Minua hieman jopa ahdistaa etten käytä hyväkseni tätä kaiken häätiedon aarreaittaa enemmän, mutta en vain jotenkin uskalla foorumia avata. Lupaan yrittää sitä ehkä vielä tänään tai huomenna =)

Tiedän myös, että tästäkin pienestä panikointilistasta puuttuu varmaan ainaki nsaman verran niitä, joita en juuri nyt tällä hetkellä tajua ja muista.. Panikoin niistä sitten hieman myöhemmin lisää ;)