Tässä kohtaa hääjärjestelyjä tuntuu että kokonaisuus koostuu miljoonista pienistä osasista. Alkuvaiheen järjestelyt olivat selkeitä: juhlapaikka, kirkko, puku. Tässä kohtaa ollaan jo menty detaljeihin: koristelut, niiden yksityiskohdat, paikkakortit, ohjelma, jne. Tuntuu että muistettavaa on enemmän kuin aivoissa tilaa. Kun uusi idea putkahtaa pähään, tippuu sieltä jonkin vanha pois, kunnes se tulee taas uudestaan vastaan ja tipauttaa taas häntäpäästä jotain muuta. Olen yrittänyt olla järkevä ja säästäväinen morsian, mutta tällä hetkellä tuntuu että ainoa ratkaisu saada haluamaansa, tai ylipäätään mitään aikaiseksi, on aktivoida bridezilla mode! Tai ainakin joku lievennetty versio siitä. Sellainen, että ideoiden putkahdellessa en jää odottamaan miehen tai kenenkään muunkaan hyväksyntää, edes omaani. En siis jää pohtimaan onko idea hyvä vai ei tai mitä muita vaihtoehtoja on, annan mennä vaan. Tässä vaiheessa alkaa olla jo hieman kiire esimerkiksi tilata asioita.

Siksipä viime viikolla tilasin runsaasti erilaisia koristeluhärpäkkeitä ulkomaisesta nettikaupasta. Toimituksesta luvattiin muistaakseni 10-60 päivää, ja mikäli takaraja on totuudenmukaisempi, alkaa tosiaan olla jo kiire! Kyseisessä verkkokaupassa melkein millään tuotteilla ei ollut toimituskuluja ja hinnat olivat muutenkin alhaiset. Myyjiä kuitenkin oli useita, joten tavarat eivät tule samassa paketissa vaan tipoittain. Ja ensimmäinen, ehkä jopa tärkein, on jo tullutkin! Perjantai-iltana ovikello soi ja siellä DHL:n mies kiikutti minulle jopa kaksi tilaamaani toimitusta. Paikkakorteiksi tilaamamme paperiviuhkat, sekä vannehameen jonka olin tilannut vasta edellisenä tiistaina!

Paperiviuhkat

Paperiviuhkat olivat oikeastaan jopa positiivinen yllätys. Eräässä toisessa nettikaupassa palaute oli suhteellisen negatiivinen, viuhkoja pidettiin heppoisina ja huonosti toimivina. Ne olivat kuitnekin halpoja, n. 0,8 € (vaiko peräti $) kappale. Sieltä ei kuitenkaan saanut toimitusta Suomeen ja ongelmaa kiertäessäni hintakin muuttuili. Löysinkin kuitenkin toisaalta n. samalla hinnalla hyvän näköisiä viuhkoja ja tilasin niitä 100 kpl. Ja hyviähän ne ovatkin. Tietenkään paperiset viuhkat eivät solju auki ja kiinni aivan yhtä jouhevasti kuin silkkiset, mutta kovina paljoa vaivaa ei kiinni saamiseenkaan tarvita. Myöskin väri on lähes täydellinen, aivan sama kuin meille tulevissa serveteissä! Olen oikeastaan aika ylpeä keksittyäni paikkakorteiksi viuhkat, sillä niistä saa samalla kivan lahjan vieraille, myös mukavaa helpotusta kuumaan kesäpäivään (jonka olen myös jo tilannut ;)). Lisäksi ne ovat nättejä! Testaukseni perusteella päädymme luultavimmin asettamaan viuhkat suljettuina kattaukseen, nimiteksti viuhkan kyljessä. Kimalleliimaa käyttämällä viuhka näyttää vieläpä avattuna vain "timanttikoristeiselta". Olen aika tyytyväinen ideaani =)

WP_20140603_003-normal.jpgWP_20140603_006-normal.jpgWP_20140603_008-normal.jpgWP_20140603_007-normal.jpg

Tarrat

Eilen minulle saapui taas yksi uusi lähetys. Etsiskelin eräänä päivänä huvikseni saisiko omalla kuvalla teetettyä pieniä tarroja esimerkiksi saippuakuplapullojen kylkeen. Löysinkin pian palvelun jossa melkein kaikki on mahdollista, Stickeryou. Paitsi tarroja, siellä voi myös luoda omia feikkitatuointeja!! Innostuin hieman ja tilasinkin pari arkkia pieniä tarroja sekä yhden arkin pienehköjä tatuointeja =) Kun lähetys eilen saapui perille, alkoi hieman jopa harmittamaan ettei tatuointeja tullut tilattua enempää. Niitähän olisi hauska laittaa vaikka vessaan vieraiden vapaaseen käyttöön, ja toisaalta nehän voisivat toimia myös sisäänpääsymerkkinä jatkopaikkaan, mikäli asiasta saadaan sovittua. Tilaamani tarrat ja tatuoinnit ovat todella hienoja ja toimivia, joten suosittelen tuota kyllä (ja arvatkaa tekeekö nyt mieli tilailla vaikka minkälaisia omia tatuointeja ;D). Näissä allaolevissa kuvissa nyt näkyy tämä meidän logokin sitten jonka väsäsin. Eli nimikirjaimemme muodostaen sydämen =)

WP_20140603_009-normal.jpgWP_20140602_001-normal.jpg

2 arkkia tarroja ja yksi arkki tatuointeja maksoi postikuluineen $52, eli n. 38 €.

Kanttori

Olen tässä nyt tämän kuun yrittänyt selvittää meille tulevaa kanttoria, koska kaavailevamme marssi saattaa joidenkin kanttoreiden mielestä olla "kieltolistalla" ja haluaisin tietää asiasta mahdollisimman pian. Etenkin kun musiikki olisi sovitus, josta olemme erikseen vielä maksamassa. Alunperin meille ilmoitettiin että toukokuussa selviää pappi ja kanttori. Soittelinkin jo pari viikkoa sitten asiasta ja vasta pappi oli selvillä. Ainoa vain että pappihan meille tulee "omasta puolesta". Viime viikolla sain kanttoreiden esimiehen numeron joka kuulemma on parhaiten selvillä jakamistaan työvuoroista. Soitin hänelle tänään ja hän ei itsekään tiennyt. Hän tiesi kertoa kaksi nimeä, joista toinen on meille tulossa ja pistin sähköpostia näille kahdelle. Lopulta sain vastauksena uuden ryhmäviestin jossa toinen näistä ilmoittaa ettei tuolle päivälle ole vielä tietoja ja että siinä on muutenkin ruuhkaisa aika ja vuoroja voisi jakaa =P En siis edelleenkään tiedä kanttoriamme, mutta ainakin joukko on rajautunut n. kolmeen. Jännitys siis jatkukoon.

Hääsivut

Eilen saimme myös hääsivumme valmiiksi. Tai siis meille saatiin. Selailin alunperin joitain hääsivupohjia ja kaikki tuntuivat jotenkin "halvoilta", täynnä mainoksia ja ei kovin muokattavissa. Pyysimme sitten erästä sulhasen ystävää koodaamaan meille sivut ja niinhän se koodasi. Tapasimme pari kertaa ja neuvottelimme sivuista ja pienen iteroinnin jälkeen saimme suunnilleen haluamammelaise sivut. Ne ovat nyt hienot, erilaiset ja omannäköisemme. Lisäksi sivun osoite on suoraan omamme, eikä mikään valmiin sivuston alasivu. Sivuilla on tietoja häistämme, tärkeimpien henkilöiden kuvat ja pieni kuvaus (sekä myös lemmikkiemme ;)), kartta, ilmoittautumislomake tarvittavine tietoineen sekä paikka johon vieraat voivat jakaa ottamansa kuvat häiden jälkeen =) Häälahjalista oli lopulta helpomi tehdä ulkoisesti lahjalistat.netissä ja jakaa pelkkä linkki sivuilla. Häälahjojen miettiminen oli muuten oikeasti hieman hankalaa, sillä emme keksineet juuri mitään =P Tilinumeron laitoimme ja sinne toivommekin hieman avustusta mm. häämatkaan, mutta itse halusin antaa vieraille mahdollisuuden myös pysyvämpään muistamiseen. Itse ainakin vieraana inhoan pelkkää häätilintäyttötoivetta, sillä etenkin jos itsellä on hieman tiukempi tilanne, on typerää antaa hääparille vain pari kymppiä tilille. Tuo summa ei tunnu häätilillä juurikaan, mutta samalla summalla hankittu ajatusta sisältävä tavaralahja (tai vaikka jokin elämys) toisi selvästi hintaansa enemmän iloa. On siis mielestäni tärkeää antaa vieraille mahdollisuus myös tuoda jotakin.



Taidan lopettaa tämän tällä kertaa tähän. Tässäkin kävi niin kuin alussa hieman purnasiksin. Oli paljon enemmän vielä kerrottavaa, mutta en muista nyt kuin nämä =P